Nemokamas siuntimas nuo 21 € -> Sužinok daugiau

Kavos žodynėlis arba populiariausių kavos gėrimų anatomija

Ar esate patyrę tą jausmą, kai stovėdami prie pamėgtos kavinės siūlomų kavų sąrašo staiga pamirštate, kuri kava gardinama šokoladu, ko kurioje bus daugiausiai pieno putos? Kai iškart puolate ieškoti atsakymų naršyklėje, o už jūsų stovintys žmonės eilėje jau nekantriai trypčioja? Ko gero, tuo momentu pasijaučiate nejaukiai. Tam, kad išvengtumėte tokių nemalonių situacijų kviečiame jus pasikartoti kavų pavadinimus ir pagrindines jų sudedamąsias dalis. Kava be priedų Kava be priedų – tai įvairias būdais ir santykiais paruošta juoda kava. Išties galima nustebti sužinojus, kad lietuvių pamilta juoda kava gali būti gaminama tokia daugybe būdų! Pristatome jums 5 visame pasaulyje žinomiausias juodos kavos…

Atraskite kavą iš naujo: 7 skirtingi kavos ruošimo būdai namuose

Kava – stebuklas, kuris kaskart atsiskleidžia skirtingomis spalvomis. Kiekvieną kartą gaminant kavą ji vis kitokia: švelnesnė, stipresnė, saldesnė, rūgštesnė… O kur dar įvairūs kavos gaminimo priedai, įvairūs kavinukai, kavos aparatai, kurie padeda atsiskleisti dar kitokioms, lig šiol neskanautoms natoms… Šauniausia yra tai, kad trokštamą skonį galima pasigaminti tiesiog savo namuose! Pristatome jums net 7 skirtingus kavos ruošimo būdus, kurie padės paįvairinti kasdienius kavos ritualus. Turkiška kava Turkiška kava užima itin reikšmingą vietą kavos istorijoje, o pats gaminimo metodas skaičiuoja jau ne vieną šimtmetį. Norint pasigaminti turkiškos kavos jums prireiks turkiško kavinuko, smulkiai maltos kavos, šalto vandens, cukraus. Turkiškai kavai ruošti…

Kada kava tampa rūšine kava?

Ar esate kada ragavę tikros rūšinės kavos? Tokios, kuri savo tobulai subalansuotu skoniu, atrodo, kiekvieną pokalbį paverčia daug malonesniu, o kiekvieną poilsio minutę – ilgesne. Tobulą kavos puodelį pasiruošti nesudėtinga net namuose, jei turite šviežios rūšinės kavos. O ar žinojote, kaip kava tampa rūšine ir kas lemia jos skonį? Jei ne – kviečiame susipažinti. Rūšinė kava: kas tai ir kaip kava tokia tampa Rūšinė kava (specialty coffee) – tai geriausia kava pasaulyje! Tai yra oficialių kavos ragautojų (Q–graders) iš Rūšinės kavos asociacijos (Specialty Coffee Association, SCA) pagal kriterijus atrinkta kava. Oficialūs kavos ragautojai pagal labai griežtus reikalavimus vertina kavos išvaizdą,…

Kaip pasirinkti tinkamo skrudinimo kavą?

Šviežiai skrudinta kava – kiekvieno gero ryto ingredientas. Ko gero, esate pastebėję ant kavos pakuočių esančią informaciją apie kavos skrudinimą. Dažnai kavos skrudinimo lygis nurodomas žodžiais „Šviesaus“, „Vidutinio“, „Vidutiniškai tamsaus“ arba „Tamsaus“ skrudinimo ar žymimas lentelėmis, juostelėmis, kavos pupelėmis. O ar žinojote, kodėl kava skrudinama net keturiais skirtingais skrudinimo lygiais? Kokio skrudinimo kava tinkamiausia juodai kavai, o kokia espresso kavai ruošti? Kviečiame jus susipažinti su skirtingais kavos skrudinimo lygiais ir sužinoti, kokiu būdu geriausia ruošti tam tikro skrudinimo kavas. Kavos skrudinimo lygiai: nuo šviesaus iki tamsaus Žalia kava dažniausiai skrudinama keturiais laipsniais: šviesiu, vidutiniu, vidutiniškai tamsiu ir tamsiu. Tam, kad…

Kavos rūšys ir porūšiai – skirtingų skonių paslaptis

Kava – tai sąvoka, savyje talpinantis tūkstančius skirtingų skonių. Tai gėrimas, kurio išgeriama daugiausiai po vandens. Tai ritualas, kuriuo kasdien mėgaujasi milijardai žmonių. Kava dažnai mes pradedame ir užbaigiame dienos darbus. O ar kada susimąstėte, kad pasaulyje egzistuoja keli tūkstančiai kavos rūšių ir porūšių? Kiekvienas iš jų turi savitus, išskirtinius skonius, kurie gali nustebinti net ir didžiausią kavos gurmaną. Kviečiame iš arčiau susipažinti su kavos rūšimis ir populiariausiais jų porūšiais. Populiariausios pupelių rūšys Arabika – populiariausia kavos rūšis, sudaranti iki 70 procentų visos pasaulyje užauginamos kavos. Tai išraiškingo skonio kava, tinkanti bet kokiai kavai ruošti. Lyginant su kitomis kavos pupelių…

Geriausios rūšinės kavos paruošimo technikos

Rūšinė kava (specialty coffee) – aukščiausios kokybės kava visame pasaulyje. Tai sertifikuotų Rūšinės kavos asociacijos (SCA) kavos ragautojų (Q – graders) atrinkta kava, atitinkanti aukščiausius keliamus kokybės reikalavimus. Rūšinė kava tesudaro 10 % viso pasaulio kavos. Natūralu, kad kyla klausimas, kaip gi tokią itin aukštos kokybės rūšinę kavą paruošti nesugadinant jos skonio savybių. Kviečiame susipažinti su trimis kavos ruošimo technikomis, puikiai tinkančios rūšinei kavai ruošti. 3 būdai, kaip ruošti rūšinę kavą Rūšinę kavą, kaip ir klasikinę, galima ruošti įvairiais būdais: pradedant nuo plikymo tiesiog puodelyje, baigiant ruošimą „Chemex“, „French Press“ ar filtriniais kavinukais. Rūšinė kava puikiai tiks tiek filtriniams, tiek…

Kodėl verta rinktis šviežiai maltą kavą?

Malta kava – prekė, kurią galime rasti kiekvienoje parduotuvėje. Ne paslaptis, kad lietuviai dažniausiai įsigyja iš anksto jau sumaltą kavą, o ją ruošia tiesiog plikant puodelyje. Malta kava gali būti ruošiama ir įvairiuose kavinukuose: „Aeropress“, „Chemex“, „French press“ ir panašiai. Bet ar žinojote, kad laikas, per kurį malta kava nepraranda savo skonio ir kvapo savybių yra kur kas trumpesnis, nei kavos pupelių? Būtent dėl šios priežasties cofmos.lt rekomenduoja rinktis tik šviežiai maltą kavą. Kiek laiko kava laikoma šviežia? Ar žinote, po kiek laiko malta kava pradeda prarasti savo skonio ir kvapo savybes? Maždaug po 3 mėn. Vadinasi, jei perkate jau…

Ar kava be kofeino gali būti skani? Patarimai, kaip pasirinkti geriausią variantą

Ar teko girdėti apie kavą be kofeino? O ar teko tokios kavos ragauti? Ko gero, ne visiems. Dažniausiai kava be kofeino pasirenkama tik tuo atveju, jei esate alergiški kofeinui, turite tam tikrų sveikatos problemų, kai kofeino poveikis jums gali pabloginti situaciją ar tiesiog per dieną išgeriate labai daug kavos. Sklando mitai, kad kava be kofeino – tai kava be skonio. Norime paneigti tai ir kviečiame susipažinti su kava be kofeino iš arčiau. Kava be kofeino – kas tai? Pirmiausiai, aptarkime kas yra kofeinas apskritai. Kofeinas – natūraliai kavamedžių, arbatžolių ir kolamedžių riešutuose esanti medžiaga, stimuliuojanti žmogaus medžiagų apykaitą, kraujotaką, kvėpavimą,…

Kavos pupelių kilmės istorija: nuo sėklos iki puodelio

Ar žinojote, kad, pasak legendos, kavą IX a. atrado ožkos? O tiksliau – jas Etiopijoje ganęs piemuo. Šis ganydamas ožkas pastebėjo, kad suvalgiusios raudonų uogų ožkos tapdavo itin aktyvios. Norėdamas suprasti, koks uogų poveikis, piemuo paragavo jų pats. Pasak legendos, jis pajuto neapsakomą energijos antplūdį ir pradėjo šokti, bėgioti ir kitaip neįprastai elgtis. Šį reiškinį pastebėjo netoliese buvęs vienuolyno abatas, tad paklausęs piemens kas jam nutiko sužinojo apie netoliese augančias raudonas uogas. Parsinešęs saujelę uogų vienuolis kartu su keliais kitais vienuoliais jų paragavo. Pajutę nemalonų kartumą visi kaip susitarę išmetė uogas į netoliese besikūrenusį laužą. Po kelių akimirkų šiuos nustebino…

Espresso pagrindai: ką reikia žinoti kiekvienam kavos mylėtojui

Espresso kava – tai terminas, kurį girdėjo beveik visi. Ko gero, dauguma ir žino, kad espresso kava yra koncentruota, subtilaus, rafinuoto skonio, turinti daug kofeino. O ar žinojote, kad espresso kava gali būti ruošiame net keturiais skirtingais būdais? Girdėjote, kad būtent iš šios kavos gaminamos ir kitos kavos ir kavos gėrimai? O gal teko girdėti, kokia tinkamiausia kava espresso ruošimui? Jei ne, tuomet kviečiame artimiau susipažinti su espresso pagrindais. 4 espresso ruošimo būdai Espresso kava pasaulyje itin vertinama dėl savo ryškių skoninių savybių, koncentruoto skonio ir, žinoma, didesnio kofeino kiekio. Šia kava dažniausiai mėgaujamasi pirmoje dienos pusėje kaskart skonio receptorius…

Close
Sign in
Close
Cart (0)

Krepšelyje nėra produktų.





Close